EduZgraf studentska izložba

EduZgraf međunarodna studentska izložba

Krenimo Od Početka

17.03.-05.04.2012.
Otvorenje: 17.03.2012. u 20 sati
Studentski centar, Galerija PU (predvorje Kina SC)

Međunarodna studentska izložba Krenimo od početka predstavlja presjek nacionalnih i internacionalnih (pretežito regionalnih) studentskih radova s područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. Naslov izložbe je parafraza međunarodnog manifesta grafičkih dizajnera First Things First, objavljenog 1964. godine i revidiranog 2000. godine, koji, sukladno promjenama u polju oglašavanja, grafičkog dizajna, gospodarstva i kulture, preispituje sve goruće dileme unutar struke i poziva na redefiniranje prioriteta kroz poticanje diskusije između obrazovnog sektora, dizajnerske prakse i institucija podrške.

Danas kada grafički dizajn i vizualne komunikacije neizostavno oblikuju naš okoliš, edukacijski proces u tom polju nameće se kao jedan od bitnih prostora propitivanja njihovih uloga i društvenih prioriteta. Komunikacijski aspekt nepresušno je polje eksperimenta i stvaranja novih alata i značenja, što istovremeno otvara i pitanje odgovornosti i utjecaja dizajna. Stoga, namjera ovog poziva je propitati načine, forme i ciljeve projekata, te realizirati nastale unutar formativnog razdoblja dizajnera. Teme nisu striktno određene jer je upravo selekcijski i izložbeni proces prilika za istraživanje i sučeljavanje s temama, pristupima i naglascima novih dizajnerskih praksi.

Izložba ostaje otvorena do 5. travnja 2012. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 14 sati. Ulaz je slobodan.

> Pregled svih odabranih radova